NOVOROČNÍ SPECIÁL: Proč si "přečíst" Destrukční deník?

by - ledna 08, 2015

Existuje nějaká kniha, u které pořád ještě nevíte, jestli si ji pořídit nebo ne? Bojíte se toho, že koupíte zajíce v pytli? Třeba vám tento příspěvek pomůže v rozhodování! 

Destrukční deník
Keri Smith
~ recenze | goodreads | trailer | facebook | web

Vydání Česko: CooBoo, 2014
Vydání Slovensko: Ikar, 2014 (Odviaž sa!)
Žánrové zařazení: kreativní

Anotace ve zkratce: Máte knihu, v ní jsou úkoly, které máte plnit. Cíl? Zničit ji. Ale kreativní formou.

Hodnocení na goodreads: 4.26 (při 8 207 hodnoceních)

Proč si přečíst: 
"Protože, když to vezmete kolem a kolem, je jenom a vás, jak úkoly pochopíte, kolik práce si s každou stránkou dáte a jakou použijete techniku, materiál, barvy atd… Všechno můžete ovlivnit vy sami. Navíc, každý kousek je svým způsobem originál."
Aynarra Tulgar, celá recenze zde, Misudai

"V knize se můžete opravdu vyřádit, slepovat strany k sobě, patlat na ni jídlo i kávu a použít ji jako památník a nechat si tam namalovat obrázek, či napsat vzkaz od svých přátel. Z Destrukčního deníku se může lehce stát zábava na celou noc, kdy klasické Sázky a dostihy vystřídá právě tato kniha a vaši přátelé se budou předhánět, kdo ji více poničí."
MaKa, celá recenze zde, Knižní fantasy MaKa

Příběh z druhé strany, aneb tohle vám může vadit:
Neexistuje jediný důvod, proč byste si tuhle knihu neměli pořídit. A jestli si myslíte opak, ještě jste se s ní pořádně nesetkali.

Autorka ve zkratce: 
Keri SmithKeri Smithová je uznávaná kanadská konceptuální umělkyně, spisovatelka a ilustrátorka. Specializuje se na koncept takzvaného otevřeného umění, které nechává volný prostor pro kreativitu čtenáře. Její knihy jsou tak pro každého z nich jiné.
Lenka Liebichova, celý článek zde, Arara

~ facebook | twitter | web | goodreads | instagram


Můj názor:
Destrukční deník, neboli Wreck this journal je úžasný nástroj na odreagování a prokrastinaci, bohužel často spojený s úklidem. Už před rokem jsem si pořídila anglickou verzi, ale mám jen pár úkolů, bohužel na to prostě není čas, ale je to skvělá zábava. Můžete donekonečna vymýšlet různé způsoby ničení, anebo naopak kreativního a originální tvoření.

Další recenze a články, které by se vám mohly hodit:
Kreativita a destrukce je povolena, Neoluxor
Trocha inspirace na tumblr
Youtube - JohnnyBerchtold (naprosto nejlepší a nejzábavnější videa o Wreck This Joural!)

POKUD PŘISPÍVÁTE NA SVŮJ BLOG ČLÁNKY Z DESTRUKTIVNÍHO DENÍKU, KAMKOLIV MI POŠLETE ODKAZ A JÁ HO SEM PŘIDÁM! :)

* citace v tomto příspěvku pochází z adresovaných blogů a nejsou nijak upravovány. Pokud některý z autorů recenzí či článků nechce být citovaný, nechť se mi ozve (do komentářů, na email x.katie.x@seznam.cz, nebo na facebooku) a já danou část příspěvku smažu. :)  
** Napsali jste recenzi na tuto knihu a chtěli byste být v tomto příspěvku zmíněni? Nezdráhejte se a pošlete mi odkaz (nejlépe na email), ráda ho sem přidám! :)

You May Also Like

3 komentářů

  1. Zajímavý fenomén, možná i dobrý dárek pro někoho, o kom víme, že je trochu kreativní. Trochu jsem zagůglila a viděla moc pěkné kousky...

    OdpovědětVymazat
  2. Jej, děkuji za zmínku :) Deník je vážně super, ale taky teď na něj nemám moc čas, což je škoda.

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za zmínku, Destrukční deník je pro mě srdeční záležitost a rozhodně bych si ho nenechala vzít :)

    OdpovědětVymazat