Novoročni monoglog 2017

by - ledna 04, 2017

 

Právě sedím už docela dost dlouho ve škole a ještě dost dlouho budu. Asi právě kvůli tomu jsem se začala pitvat v tom, jak jsem si vedla - nebo spíše nevedla - v uplynulém roce. Asi už víte, že tyhle shrnutí nenávidím (ale hrozně ráda je čtu!) a že vždycky brečím nad tím, jak mi nic nevyšlo podle plánů. Ale asi mi to přijde prostě správný. Napsat vám, že vím, jak jsem hrozná. :D 
  • Splnila jsem svou Goodreads challenge! Paradoxně jsem přečetla ještě méně knih než loni, ale důležité je, že ji mám splněnou. Že ano? Nicméně jsem přesně splnila svůj cíl, tedy 30 knih. A dalo to dohromady 10 242 stran.  
  • Z toho byly jenom dvě do školy (protože Antickou obec jsem nečetla úplně poctivě), 4 recenzáky a bohužel jenom 5 v angličtině. Ale zase můžu říct, že jich 24 bylo pro radost, protože mě k nim nic nenutilo. 
  • Dvěma hvězdičkami jsem ocenila pouze Hrabala (sorry, my prostě nebudeme kamarádi), ale tři hvězdičky jsem dala 12 knihám a čtyři dostal stejný počet. Pět hvězdiček jsem si vážně šetřila, a tak je dostaly jenom 4 knihy. 
  • Blog jsem fakt zanedbávala, takže na něm přibylo jenom 24 článků. Ach jo, jsem hrozná. A z toho bylo 13 recenzí. 
  • Podařilo se mi dočíst 4 série a asi tak trojnásobek rozečíst. Nejvíc jsem četla dystopií a nasledovaly různé fantasy. Pak tu byl taky dvakrát steampunk, životopis Felicie Day, jeden Descartes, konečne jsem rozečetla Stopařova průvodce Galaxií a dala jsem si rereading Hostitele (a miluju ho snad ještě víc). 
Ale jako abyste si nemysleli, že 2016 byl fakt šílený rok a nic nebylo dobré. Naučila jsem se koukat na seriály. Což vlastně je asi to nejhorší, co mě mohlo potkat, ale budiž. Dokoukala jsem všechno, co je ze Supernatural, zkoukla těch pár dílů Star-Crossed (a brečela, že nejsou další díly) a teď neuvěřitelně žeru The 100. Byla jsem na několika koncertech (Mandrage jsem stihla hned třikrát a po SUM 41 jsem nemohla dva dny mluvit a týden chodit), jezdila jsem na závody do vrchu, byla dvakrát na Slapech (vždycky z jiné strany). Chodila jsem do kina (po Hackshaw Ridge mi bylo dost špatně) a poprvé byla v letňáku (a byla dost zima). Taky se ze mě stal aktivní řidič, byla jsem několikrát v Liberci (a neřídila tam) a vydržela jsem další rok v práci bez toho, aniž bych zabila zákazníky (až v Croppu na Čerňáku potkáte někoho se jmenovkou Kačka, klidně se ke mně hlaste, nezabiju vás, slibuju!). 

Když se na to tak kouknu, vlastně to mohlo být horší. O dost. Ale abych to zkrátila. Letos se opět chci polepšit, ale tak znáte to. Když se tak zahledím do budoucnosti, čeká mě toho poměrně dost, tak nevím, nevím, jak vůbec budu stíhat číst. Na druhou stranu, čím více toho mám na práci, tím víc čtu, tak třeba překvapím sama sebe? 

A BLOG MÁ SVŮJ VLASTNÍ INSTAGRAM! Alespoň ten by jako jediné místo mohl být stále aktivní! :) (A už si nechci zahlcovat soukromý profil knihami :D)

You May Also Like

2 komentářů